Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/Nevidomy

Наприкінці травня київський музей Булгакова оновив меморіальну табличку з барельєфом письменника.

Раніше на фасаді була дошка російською мовою, встановлена у 1981 році. На ній було вказано, що в цьому будинку на Андріївському узвозі жив російський та радянський письменник. На новій табличці напис — українською мовою і Булгакова названо «киянином, лікарем і письменником».

Фото: Музей Булгакова

У ніч проти 28 травня невідомі облили дошку червоною фарбою. Музей Булгакова вирішив не змивати фарбу й залишити як є.

Поряд із меморіальною дошкою співробітники музею помістили табличку з коментарем, фото якого опублікував співзасновник проєкту «Декомунізація.Україна» Вадим Поздняков. У тексті вказано, що «постаті наших співвітчизників з контроверсійними поглядами піддаються переосмисленню», але «історію треба вивчати, а не відкидати».

Фото: facebook.com/Nevidomy

Торік, після початку повномасштабного російського вторгнення, почалася дискусія про можливе закриття музею Булгакова в Києві. Національна спілка письменників пропонувала натомість створити в будинку музей українського композитора Олександра Кошиця. У Мінкульті не підтримали ідею закриття музею Булгакова.

Читайте також: Михаїл Булгаков: великий письменник чи великий українофоб?

Булгаков жив у будинку №13 на Андріївському узвозі з 1906 по 1919 роки. Цей дім описано у творах «Біла гвардія» та «Дні Турбіних».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button