Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23636 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Courtesy Herzog & de Meuron

Париж запровадив обмеження щодо висоти нових будівель у місті після суперечливого будівництва вежі Tour Triangle, яку спроєктувала швейцарська студія Herzog & de Meuron. Про це пише Dezeen.

Відтепер висота нових будівель у місті не може перевищувати 37 метрів або 12 поверхів. Таким чином міська влада відновила закон про планування 1977 року, який діяв до 2010 року. Це було зроблено в рамках біокліматичного міського плану мерки міста Анн Ідальго, спрямованого на скорочення викидів вуглецю. Газета The Times пише, що заборона є частиною більш широкого «біокліматичного» плану для міста, який, за словами Ідальго, спрямований на те, щоб Париж залишався «привабливим і приємним у найближчі роки, незважаючи на підвищення температури».

Будівництво Tour Triangle у формі піраміди розпочалося у 2021 році, його планують завершити у 2026. Хмарочос-піраміду зі сталі та скла, яка стане третьою за висотою після Ейфелевої вежі та вежі Монпарнас. Містяни та екологи називають цей проєкт катастрофою.

Новий 42-поверховий комплекс Tour Triangle – це перша за 50 років висотна будівля у межах Парижа. Останньою спорудою подібного типу стала вежа Монпарнас заввишки 210 метрів – її звели у 1972 році. Після зведення вежі Монпарнас місцева влада заборонила будівництво вище за сім поверхів, щоб не порушувати історичний вигляд Парижа.

Вежа Монпарнас. Фото: wikipedia/Thbz

Партія Зелених називала вежу «екологічною катастрофою», тоді як провладна лівоцентристська партія називає її «економічним внеском у майбутнє», оскыльки вона створить п’ять тисяч робочих місць. Також місцевих жителів турбує естетичний вигляд вежі. Вони вважають, що будівля не вписується в архітектуру міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button