Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Mihai Lazăr / Unsplash

Сьомого червня з 20:00 до 23:00 енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії, повідомляє Укренерго. 

Допомога знадобилася через дефіцит загальної потужності українських електростанцій у вечірні пікові години. Так само аварійну допомогу з Румунії брали 27 травня.

Імпорт та експорт у ці години був відсутній — аварійна допомога не є комерційним імпортом. Україна може використовувати аварійну допомогу від сусідніх країн завдяки синхронізації з європейською енергосистемою ENTSO-E.

Електроенергія з України зараз не експортується. Водночас сьогодні протягом чотирьох годин імпортуватимуть електроенергію зі Словаччини.

В Укренерго зазначають, що наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою. Зокрема, дефіцит потужності може виникати у вечірній пік: з 19:00 до 22:00. У ці години споживачів просять обмежити використання електроприладів.

Чому виник дефіцит електроенергії?

Цього літа на електростанціях проходять масштабні ремонти, що дозволить підготуватися до опалювального сезону. Раніше, коли атомні блоки зупиняли на планові ремонти, їх компенсували потужностями великих теплових і гідроелектростанцій. Цього року самі ТЕС і ГЕС потребують суттєвих ремонтів після масових російських атак.

Крім того, частина генерації — Запорізька АЕС та низка теплових електростанцій — недоступні, позаяк розташовані на тимчасово окупованій території.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button