Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Проєкт-переможець — бюро Quader

У Кам’янці-Подільському обрали переможця архітектурного конкурсу на найкращий ескізний проєкт вулиці Соборної. Результати повідомив міський голова Михайло Посітко.

Вулиця Соборна у 2015 році, зображення з Google Maps

У 2019 році під Соборною вулицею в центрі міста вирішили збудувати підземний торговельний центр і зняти бруківку. Ідея викликала супротив містян, і мер оголосив, що вулицю зроблять пішохідною, замостять плиткою і висадять алею платанів:

Ескіз, презентований міськрадою у 2020 році

Зрештою, цьогоріч міська рада ініціювала відкритий архітектурний конкурс. Серед дев’яти проєктів журі віддало першу премію київському бюро Quader.

Проєкт-переможець — бюро Quader

По центру вулиці зберігаються фрагменти бруківки, решта вкрито світло-сірим та темно-сірим «фемом». Вздовж звивається велодоріжка. Значну частину простору займають торговельні ятки. Як зазначає читач «Хмарочоса» @brutalazy, буквально через дорогу вже є продуктовий базар. Передбачено зробити одноповерхову прибудову будинку №16.

Проєкт-переможець — бюро Quader
Проєкт-переможець — бюро Quader

Другу премію присудили колективу з Дніпра (О. Рябокінь, С. Ребристий, К. Твердохліб).

Друге місце. Фото зробив читач «Хмарочоса» @brutalazy на виставці учасників конкурсу в Кам’янці-Подільському
Друге місце. Фото: @brutalazy

Третє місце посів місцевий колектив архітекторів (О. Свінціцький, О. Огнева, І. Федоров, О. Семенко, В. Бордіженко, О. Почеква).

Третє місце. Фото: @brutalazy

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button