Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23595 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Комісія завершила перевірку всіх 4655 укриттів Києва та дійшла висновку, що лише 14% із них повністю непридатні для використання, повідомляє КМДА.

Фото: t.me/zalizni_zminy

Придатними визнали 65% укриттів. При цьому 15% взагалі не мають жодних зауважень — ці приміщення мають примусову вентиляцію, санвузли, засоби пожежогасіння і надання першої медичної допомоги тощо. 21% київських укриттів потребують належного облаштування.

Інфографіка КМДА

До 67% укриттів можна потрапити відразу, до 32,7% — протягом п’яти хвилин, і лише 0,3% комісія виявила зачиненими. Укриття перевіряли протягом десяти днів спільно з поліцією та ДСНС.

Інфографіка КМДА

В уряді називають інші дані

Водночас міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін назвав результати цієї перевірки невтішними та озвучив інші цифри.

Фото: t.me/zalizni_zminy

Тільки 15% укриттів Києва, за його словами, придатні без суттєвих зауважень. Ще 50% технічно придатні, але їх треба приводити до ладу. 35% — взагалі технічно непридатні.

Доступними виявилися 44% укриттів. До 21% укриттів можна потрапити протягом п’яти хвилин — коли чергові відчиняють по тривозі.

Інфографіка міністерства з питань стратегічних галузей промисловості

У КМДА заявили, що відмінні дані є маніпуляцією та викривленням фактів.

Міська адміністрація планує обладнати три тисячі укриттів автоматизованою системою відкриття, щоб доступ до них під час повітряної тривоги був гарантованим. Також хочуть купити приблизно 200 модульних залізобетонних укриттів швидкого розгортання.

Фото: t.me/zalizni_zminy

Перевірку укриттів почали після загибелі двох жінок і дитини перед зачиненим укриттям у Деснянському районі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button