Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Christina Telep

Тендер про закупівлю 17 легкових автомобілів Toyota Camry за 20 мільйонів гривень для київських чиновників досі не скасований та перебуває на стадії «Намір укласти договір». Раніше мер Віталій Кличко дав відповідне доручення.

Сьомого червня Кличко доручив скасувати закупівлю автомобілів та повернути кошти, які Київрада виділила КП «Автомобільне підприємство». Мер обіцяв, що рішення про перенаправлення коштів на більш нагальні потреби прийме Київрада восьмого червня.

За словами депутатки Київради Ксенії Семенової, напередодні сесії, сьомого червня, голова постійної комісії з питань бюджету Андрій Вітренко зі «Слуги народу» вніс правку про перекидання 20 млн гривень на програму «Захисник Києва». Бюджетна комісія підтримала правку, далі за неї мали проголосувати на засіданні восьмого червня. Проте на засіданні Київради іншу правку внесла депутатка Людмила Ковалевська з фракції ЄС, завдяки якій 18 мільйонів з резервного фонду, коштом яких Київ усуває наслідки ракетних обстрілів росіян, направили у гараж КМДА – «на запчастини».

Депутатка «Голосу» Зоя Ярош пояснює, що ці кошти підуть на ремонт території підприємства на вулиці Залізничній, що дасть змогу збільшити потужності з обслуговування та ремонту автомобілів. Також частина коштів буде спрямована на ремонт автівок 2004-2007 років випуску, які наразі перебувають на балансі підприємства, а також на забезпечення підприємства пальним.

Як зазначає комунальне підприємство, наразі 40% автомобілів від усього автопарку потребує цілого комплексу поточних ремонтних робіт. Крім того, значного ремонту потребує приміщення на вулиці Залізничній, після чого там з’явиться змога розмістити додаткові потужності для ремонтів і обслуговування автомобілей.

Водночас киянин Сергій Пасюта вказує на нелогічність таких дій депутатів: «Спочатку хотіли 17 нових авто купити за 20 мільйонів, а потім вирішили, що краще відремонтувати старі за 19 мільйонів. Авто 2004 і 2007 року випуску у гаражі КМДА аж 30 штук».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button