Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото: via-regia.org.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив напрацювати переоблаштування площі Ринок, що викладена бруківкою, аби вона стала доступнішою для пересування людей, зокрема на інвалідних візках. Про це він заявив під час засідання виконавчого комітету 16 червня, передає «Еспресо.Захід».

За словами Садового, зараз у Львові є проблема: дуже багато людей з інвалідністю, багато хто пересувається на візках, але заїхати на них до тієї ж Ратуші – надто складно.

«В мене доручення, Любомире Львовичу (заступник міського голови Любомир Зубач), нам треба терміново, враховуючи ці аспекти, продумати, як ми вибудовуємо транспортні маршрути в центральній частині міста, особливо на площі Ринок. Дуже багато людей з інвалідністю, на візках, і для них дуже складно пересуватися. Для здорової людини – йдеш, бруківка – не бруківка, за виключенням жінок, які навряд чи ходять на площі Ринок у взутті, яке не є туристичним», – заявив мер.

Садовий додав, що хоче почути публічно бачення, як можна переоблаштувати площу Ринок з точки зору максимальної доступності. Окрім бруківки, зауваження стосуються також розташування літніх майданчиків на хідниках, які є відносно рівними ділянками, але через розміщення на них столиків і парасоль люди мають ходити нерівними частинами.

«На хідниках ми дозволяємо розміщувати літні майданчики, а люди мають ходити по нерівній частині. Питання: чи так має бути? У Кракові, наприклад, хідники є вільні, а літні майданчики в центрі є на вулиці біля хідника, і по хіднику нормально можна пройти», – зазаначив Садовий.

Напрацювати план переоблаштування площі Ринок у Львівській міській раді мають упродовж місяця, після того питання розгляне виконавчий комітет.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button