Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Історичну будівлі на вулиці Рейтарська, 37 планують перетворити на бізнес-центр Reiter Hall. Компанія-забудовник НЕСТ стверджує, що дотримується всіх норм та отримала необхідні дозволи.

За словами Еміля Соловйова, СЕО компанії, зовнішній вигляд будівлі залишиться практично незмінним. Забудовник ніби хоче «повернутися до початкового задуму архітектора та зміцнити бізнес-центр сучасними матеріалами».

Раніше Хмарочос писав, що будівельники почали розбирати 130-річний флігель — пам’ятку історії місцевого значення за адресою Рейтарська, 37А.

Фото: t.me/Tsegla_news

«Нас звинувачують у знесенні будівель, що знаходяться у дворі, але ми придбали проєкт з усіма погодженнями, які були видані ще десять років тому. У нас є всі необхідні документи від Міністерства культури та інформаційної політики, Департаменту охорони культурної спадщини КМДА. Я розумію побоювання та скепсис киян, але будівля виглядатиме так, як і 130 років тому, не буде експериментів з фасадом, не буде рядів додаткових поверхів», – каже Соловйов.

Водночас, згідно з інформацією Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, як основна будівля №37, так і дворова – 37а – є пам’ятками історії місцевого значення. Проєкт знесення історичних будівель департамент не погоджував.

Соловйов зазначив, що в основі реставрації та реконструкції лежить ідея архітектора Андрія Пашенька. Вона була доопрацьована та доповнена неназваним шведським архітектурним бюро.

У той же час, поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 298 — незаконне проведення робіт на об’єкті археологічної спадщини. Юрист Дмитро Перов наголошує, що проєкт будівництва нового офісного центру на Рейтарській фактично передбачає знесення існуючої історичної забудови зі збереженням лише фасаду пам’ятки.

Будинок на Рейтарській, 37 побудований в 1900-х роках. В його зведенні брав участь архітектор Іван Бєляєв.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button