Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Мирослава Марич

У Львові продали приміщення колишнього кінотеатру на вулиці Богдана Хмельницького, 11 за 25 мільйонів гривень (676,4 тисячі доларів). Приміщення придбало підприємство «Бутси Бест Прайс», яке, за умовами аукціону, має облаштувати тут заклад культурного або просвітницького спрямування, пише Zaxid.net.

Йдеться про частину чотириповерхової будівлі площею 550,2 квадратних метра, що є пам’яткою архітектури місцевого значення. У будівлі з 1913 року працював кінотеатр, який кілька разів змінював назву: «Сфінкс», «Мева», «Адрія» «Кінотеатр імені 17 Вересня», а з 1949 року називався «Кінотеатр імені Богдана Хмельницького». У 1990-х роках основу репертуару становили стрічки індійського виробництва. У 2007 році Львівська міськрада його ліквідувала і з того часу це приміщення пустувало.

У 2019 році кінотеатр планували відновити в межах інвестиційного проєкту, однак інвестора так і не знайшли. Наприкінці травня 2023 року будівлю кінотеатру виставили на продаж.

За словами заступника мера Андрія Москаленка, оскільки знайти інвестора не вдалось, а будівля перебуває в незадовільному стані, місто вирішило виставити її на аукціон, але з умовою, що власник облаштує тут культурно-освітній центр.

Будівлю виставляли на аукціон двічі, спершу зі стартовою ціною 20 млн гривень. В травні аукціон не відбувся через відсутність учасників. За умовами тендерного законодавства, міськрада знизила стартову ціну будинку вдвічі – до 10 млн гривень, та виставила лот на торги повторно. Зокрема на продаж виставили нежитлові приміщення у підвалі, на першому поверсі та на антресолі.

У другому аукціоні участь взяли дві компанії: ТзОВ «Будівельна компанія “Алтум”» та ПП «Бутси Бест Прайс». Фінальні цінові пропозиції учасників відрізнялись лише на одну гривню, тож переможцем торгів стало ПП «Бутси Бест Прайс», що запропонувало 25 млн гривень.

За умовами аукціону, новий власник має облаштувати тут заклад культурного або просвітницького спрямування, не більше 150 квадратних метрів приміщення можна використовувати під заклад харчування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button