Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Обміліле узбережжя в Нововоронцовці. Фото: Олег Батурін

Супутникові зображення після підриву росіянами Каховської ГЕС показують, що чотири мережі каналів відокремлені від сховища, пише ВВС Україна. За даними ООН, порушено постачання питної води для понад 700 тисяч людей – переважно в окупованих РФ районах.

BBC Verify за допомогою супутникових знімків стежила за чотирма каналами, з’єднаними з водосховищем. До 15 червня усі вони були від нього вже відокремлені, оскільки рівень води у водоймі продовжував падати.

Супутникові знімку фіксують, що рівень води як у водосховищі, так і в каналах, які він живить, продовжує падати. Ці канали були джерелом питної води для значної частини південної України, вони також забезпечували зрошення величезних площ сільськогосподарських угідь. Гребля також захищала від повеней території, розташовані нижче за течією.

Пересихання системи каналів може зробити сільськогосподарські угіддя вразливими до посухи, а також матиме наслідки для постачання питної води. Зокрема, якщо канали залишити сухими, вони можуть почати заповнюватися мулом.

Читайте також: За і проти відбудови Каховської ГЕС. Що кажуть археологи, екологи та економісти?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button