Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter/nazurban

У Вінниці шостого липня почали їздитф перші трамваї Tram 2000, що навесні прибули з Цюриха, повідомив мер Сергій Моргунов.

За його словами, трамваї, які сьогодні вийшли на лінії, були перед цим адаптовані під українські стандарти. Тут встановили нову інформаційну систему та систему валідизації, сигнальну кнопку до водія, а також дообладнали вагони фарами та дзеркалом.

«Всього місто цьогоріч має отримати від 32 до 35 одиниць. Поставку наступних чотирьох вагонів очікуємо уже наступного тижня, ще чотири – в серпні».

Фото: twitter/nazurban

Поки чотири вагони курсують на маршрутах 4 та 6.

Вінниця отримала трамваї в два етапи. Під час першого етапу в 2006-2011 роках надійшло 116 трамвайних вагонів, під час другого етапу в 2022-2023 роках – 35.

Вагони Tram 2000 виготовлені наприкінці 1980-х років у Швейцарії. Трамвай без низькопідлогової вставки має 21,4 метра довжину, 2,2 метра ширину, 50 сидячих і 54 стоячих місць. Вагон із «низькою підлогою» має такі параметри: 28 метрів довжина, 2,2 метра ширина, 68 сидячих та 75 стоячих місць.

У салоні великі вікна, менше хромованих вставок та більше пластикових панелей. Сидіння з м’якою оббивкою. Двері ширші, ніж у «Міражів» та «Карпфенів», які вже їздять по Вінниці. Також у салоні дублюється вказівник маршруту, а на екранах вказано назву зупинки і час прибуття до неї.

Фото: twitter/nazurban

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button