Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстрація: seri/graph, cedos.org.ua

Українські громади можуть отримати грант від Cedos та WNISEF на створення «центрів спільнототворення».

Це простори, де різні люди матимуть змогу збиратися і спільно проводити дозвілля, співпрацювати, розвивати громади. Центрами спільнототворення можуть бути окремі приміщення чи частини хабів, бібліотек, шкіл тощо.

Ключовою є доступність: як фізична, так і соціальна. Простір має бути привітний для людей різних соціальних груп і статусів, у різному фізичному стані, зокрема людей з інвалідністю.

Грантодавці пропонують 10 грантів по одному мільйону гривень кожен. Ця сума дається на два компоненти проєкту: 1) фізичне створення центру, 2) його програмне й подієве наповнення.

Заявки приймають від офіційно зареєстрованих громадських чи благодійних організацій. Партнерство з органами місцевої влади буде суттєвою перевагою при оцінюванні. Проєкти мають бути втілені у громадах з населенням до 100 тисяч людей. Обов’язковою умовою є співфінансування у розмірі щонайменше 20% від суми гранту.

Очікується, що проєкти буде реалізовано до кінця 2024 року. Під час втілення проєкту громади отримають консультаційну та експертну підтримку від менторів і менторок, що мають експертизу у питаннях архітектури, а також культури, комунікацій тощо.

На початку роботи, орієнтовно в середині серпня, по дві людини від кожної громади зможуть взяти участь у триденному воркшопі зі створення публічних просторів у Львові.

Наприкінці проєкту, орієнтовно у лютому 2024 року, кожна громада зможе представити свій досвід, успіхи і вивчені уроки на спільній підсумковій конференції.

Заявки приймають до 23 липня включно. Умови подання заявок є на сайті Cedos. Крім того, 13 липня о 15:00 відбудеться Zoom-сесія, де пояснюватимуть умови конкурсу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button