Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23586 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Андрій Безуглов

YOD Group випустили лімітовану серію з 40 портативних ламп, створених із відстріляних гільз систем протиповітряної оборони.

Цими снарядами збивали російські дрони над Києвом 4 та 16 травня, тому світильник має назву Downed Drone («Збитий дрон»). На їх виготовлення студія витратила чотири тисячі доларів.

Паралельно дизайнерська студія оголосила благодійний збір на екіпірування роти ударних безпілотників 38-ї Бригади морської піхоти. Благодійники, які пожертвують 40 тисяч гривень, отримають лампу Downed Drone. Кожна лампа має серійний номер. На потреби роти аеророзвідки спрямують всі зібрані кошти.

За перші два дні зібрали майже 500 тисяч гривень: більш як чверть потрібної суми. Зараз лишилося менш як десять світильників.

Про дизайнерські лампи написав журнал Dezeen.

«Коли наші друзі з київської протиповітряної оборони показали нам гільзи від снарядів, якими вони захищали наше місто від дронів, нашим дизайнерам спала на думку ідея переробити їх», — розповів виданню Володимир Нейпийвода, співзасновник YOD Group.

Для апсайклінгу обрали ідею з лампами: сподобався символізм перемоги світла над темрявою. До гільзи додали бронзову кришку, в яку вмонтовано лампочку, яка може світити чотири години між підзарядками.

Світильник пакують у дерев’яний ящик у формі шпаківні. Образ пташки також має символічне значення — снаряди, що збивають дрони, птахів смерті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button