Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: АрхОбраз

На півострові в житловому масиві Ломівка у Дніпрі будуватимуть новий житловий квартал. Проєкт розглядали на архітектурно-містобудівній раді, повідомляє Gorod.dp.ua.

Проєкт розробляло бюро АрхОбраз, замовник будівництва — компанія Ріверсайд.

Ліворуч — провулок Широкий, праворуч — плесо Ломівське. Зображення з Google Maps

Забудовник викупив 1,3 гектара в районі Широкого провулку та Московського озера, яке недавно перейменували на плесо Ломівське). На цьому півострові зелені насадження, Фрунзенський пляж, приватні будинки.

За словами засновника архітектурного бюро Олексія Образцова, — це «болотиста місцевість у депресивному стані».

Вид з іншого боку. Ліворуч — плесо Ломівське з пляжем, праворуч — провулок Широкий. Зображення з Google Maps

Територію планують розділити на 13 ділянок та забудовувати їх поетапно. Загалом квартал налічуватиме 67 двох-трьохповерхових будинків площею 80-160 м2 для 200 мешканців. У першу чергу зведуть 15 будинків на чотирьох ділянках.

У кожному будинку передбачено власний гараж і маленьку присадибну ділянку для квітника, барбекю тощо. У центрі кварталу — громадський простір зі сквером чи басейном. Окрему триповерхову будівлю відведуть під торгівлю та розваги. Поряд буде гостьовий паркінг.

Вздовж озера планують збудувати набережну з променадою, причалами для каяків і човнів, дитячими майданчиками тощо.

Провулок Широкий, який зараз є ґрунтовим, перетворять на асфальтовану дорогу з шириною проїжджої частини 5,5 метра.

Член ради архітектор Ігор Саєнко зауважив, що інвестор вирішив розпочати забудову з найпривабливішої першої ділянки біля озера.

«Типологію будівель не визначено, ми з такою ще не зустрічалися. Треба спробувати це реалізувати та подивитися, — прокоментував архітектор Юрій Єрошек.

«Це справді якась нова типологія. Це не індивідуальні будинки, не таунхауси, а радше за все малоповерховий багатоквартирний будинок із виходом на індивідуальну присадибну ділянку. Але якщо такий проєкт хоче реалізувати замовник, все в його руках…» — додав головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button