Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Брюссель вирішив з 2024 року зобов’язати великі супермаркети передавати свої непродані продукти харчування благодійним організаціям. Про це пише The Mayor.

Нова постанова торкнеться роздрібних продовольчих закладів площею понад тисячу квадратних метрів. Загалом до цієї категорії потраплять понад 100 супермаркетів.

Проєкт має вирішити проблему дисбалансу між попитом і пропозицією в харчовому секторі. Наприклад, деякі супермаркети добровільно віддають свої непродані продукти, якщо мають домовленості з благодійними організаціями, або продають за зниженими цінами.

Наразі супермаркети у Брюсселі щомісяця жертвують трохи більше тонни придатних для використання продуктів харчування. З 2024 року буде запроваджено правову базу між супермаркетами та благодійними організаціями, щоб спростити процес. План міста полягає у створенні робочої моделі, яка зменшує відходи та покращує розподіл харчових ресурсів між мешканцями. У Брюсселі 70 тисяч людей потребують продовольчої допомоги.

Країни щороку викидають величезну кількість їжі, яка ще придатна до використання, а одним із лідерів є США. 37% харчових відходів належать приватним будинкам, із них 20% викидають, тому що не впевнені в термінах придатності. Водночас більшість цих продуктів все ще безпечна для вживання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button