Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За фактом сумнівної передачі ділянки на Прирічній під муніципальний паркінг відкрито кримінальну справу, пишуть в спільноті «Парк Прирічна» у Facebook.

Справа в тому, що, ймовірно, будівництво розпочали на території гідротехнічної споруди цивільного захисту населення від підтоплень та території рекреаційної зони Оболоні.

У ініціативі також нагадують, що найближчим часом відбудеться сесія Київради щодо збільшення видатків міської цільової програми «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки. Наша ініціатива послідовно виступає за перенаправлення 120 мільйонів бюджетних коштів з проєкту будівництва паркінгу на потреби ЗСУ. Цю вимогу підтримали понад 6000 киян, підписавши успішну петицію «За створення парку Прирічна без жодних забудов».

Читайте також: Гроші на дрони Київ перекидатиме з резервного фонду, а не зі скандальних проєктів – депутатка

Нагадаємо, що паркінг будується недалеко від нового пішохідного мосту на Оболонський острів. Гроші на нього КМДА вже взяло в мерії Парижа та уряду Тайваня. А вздовж Прирічної вулиці, згідно з візуалізаціями проєкту, з’явиться підземно-наземний паркінг, подібний до того, який збудували біля зоопарку

У квітні 2023 року місцеві жителі повідомляли про вирубку дерев поряд з ділянкою. У тому ж квітні територію, на якій мають зводити паркінг, затопило весняною повінню.

Натомість ініціативна група місцевих жителів хоче, аби на 16 гектарах було облаштовано Парк Прирічна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button