Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації: Archimatika

У Гостомелі відбудують ліцей №2, пошкоджений під час російського наступу на Київ. Задум реалізує благодійний фонд Buduyua коштом меценатів за ініціативою «Школа майбутнього», архітектурний проєкт розробила компанія Archimatika.

Ліцей розташовано неподалік від Гостомельського аеропорту й тому він зазнав критичних ушкоджень під час боїв навесні 2022 року. Зокрема, заклад простояв усю минулу зиму без даху.

Крім того, будівля потребувала ремонту ще до вторгнення. Її збудували наспіх у 1980-х роках як частину військового містечка. Зараз такий простір не відповідає вимогам сучасного освітнього процесу.

Ліцей було розраховано на 400 учнів, але фактично там навчалося понад 500. Після російського вторгнення діти втратили місце для навчання, а понад 70 вчителів та інших працівників школи позбулися робочих місць.

Новий проєкт розраховано на 1000 дітей. Це 850 учнів ліцею та 150 дошкільнят. Особливу увагу приділили рекреаційним просторам — комфортним і наповненим денним світлом. Ззовні облаштують парк, спортивні майданчики та простори для дозвілля дітей різного віку.

«Ми також плануємо відкрити вид на ангар літака “Мрія” з громадського простору всередині школи та подвір’я», — пише Buduyua.

Архітектори залучили до роботи над концепцією фахівців з педагогіки, дитячої психології та інклюзивності. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button