Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Кадр із репортажу Трибуна — Бровари

Під час будівництва ресторану McDonald’s, який стане другим закладом мережі у Броварах, зріжуть 13 каштанів, повідомляє Трибуна — Бровари.

За даними видання, 20 липня Державна екологічна інспекція столичного округу надала дозвіл на видалення дерев на вулиці Київській біля будинку №162.

Міськрада дозволила компанії «Смайл Контракшн» зрізати каштани для будівництва під’їзних шляхів до «МакДрайву» наприкінці березня. Вік дерев — 40-60 років.

Натомість компанію зобов’язали компенсувати місту 455 тисяч гривень за видалені дерева та газон. 

Крім того, забудовник купив і висадив 20 сакур і 20 кущів дерену, — але у броварському парку «Перемога», а не на вулиці Київській. Жителі вулиці висловлювали невдоволення, чому дерева як компенсацію висадили, наприклад, не в найближчому парку, імені Шевченка, а в місці, до якого йти пів години. У міському «благоустрої» пояснювали, що у тому ж мікрорайоні висадити саджанці заважають комунікації.

У травні окремі депутати та активісти прошипували каштани, сподіваючись, що це вбереже їх від знищення.

Кадр із репортажу Трибуна — Бровари

Мешканці району також непокояться, що McDonald’s, зокрема автомобілі, які заїжджатимуть на «МакДрайв», зроблять вулицю менш спокійною та безпечною для дітей. Навпроти майбутнього закладу розташовано ліцей №1. Член ГО «Громадські активісти» Віктор Малофієнко вважає, що учні бігатимуть через дорогу до фастфуду й наражатимуться на небезпеку. Крім того, прибудинковий проїзд перетвориться на під’їзні шляхи.

Нагадаємо, у червні міська рада Броварів дозволила зрізати понад три тисячі дерев для будівництва нового житлового мікрорайону на вулиці Київській.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button