Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ДСНС

У «Дії» розширюється перелік послуг у межах програми єВідновлення. Тепер громадяни України зможуть подати заяву на отримання компенсації і за повністю знищене житло через застосунок, повідомляє Міністерства цифрової трансформації.

Зазначається, що заяву можна оформити, якщо відповідний будинок має одного власника, розташований на підконтрольній Україні території та не в зоні активних бойових дій, зареєстрований у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (реєстрацію в ДРРП можна здійснити на порталі «Дія» або в ЦНАПі).

«Якщо ж ви хочете відбудувати оселю на власній землі, варто почекати із заявою. Ми працюємо над впровадженням послуги з відновлення будівлі на своїй території», – зазначили в Мінцифрі.

Після подачі заяви комісія міської ради має визначити обсяг компенсації офлайн. Згодом людина зможе отримати житловий сертифікат у «Дії» або на електронну пошту та придбати нову квартиру, будинок або інше житлове приміщення.

У відомстві пропонують детальніше ознайомитися з послугою на сайті «єВідновлення» в розділі «Зруйноване житло». 

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав органи місцевої влади прискорити розгляд звернень щодо надання компенсацій через пошкоджене внаслідок російської війни в Україні житло за програмою єВідновлення, щоб вчасно надати громадянам необхідні ресурси. У перший день реєстрації заяв в «Дії» на отримання компенсації за знищене житло найбільшу кількість заяв подали жителі Чернігова — 40. Загалом зареєстрували 75 заявок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button