Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Eugene Chystiakov / Unsplash

Більшість українців підтримують збільшення штрафів за перевищення швидкості, свідчить дослідження Info Sapiens на замовлення ЦЕДЕМ.

Зараз перевищення швидкісного режиму на 21-50 км/год карається штрафом у 340 гривень. Якщо водій їде на понад 50 км/год швидше дозволеного, то муситиме сплатити 1700 гривень.

За перевищення швидкості на 20 км/год автомобілістам зараз нічого не загрожує. Таким чином, на окремих дорогах Києва, де у теплий сезон дозволяють їхати 80 км/год, можна цілком законно розганятися до 100 км/год.

Згідно з опитуванням, майже 70% респондентів підтримують штрафи за перевищення швидкості на 20 км/год.

«Безкарне перевищення швидкості існує лише в Україні й Росії, причому ця ідея запозичена саме з Росії. Суспільство чітко говорить, що повинні бути штрафи вже за 10 км/год перевищення», — зазначає Віктор Загреба, координатор кампанії ЦЕДЕМ «За безпечні дороги».

Експерти центру пропонують запровадити в Україні градацію санкцій за кожні 10 км/год, суттєво збільшити суму штрафів за високі рівні перевищення швидкості, а також запровадити систему штрафних балів.

За офіційною статистикою Патрульної поліції, надмірна швидкість є головною причиною ДТП із загиблими та травмованими. У 2022 році вона стала причиною 58% смертей на дорозі.

Соціологічне дослідження базується на тисячі телефонних інтерв’ю, зроблених у червні.

Коментарі:

    DeNNIS :

    Кожнi 5 п ять кiлометрiв, збiльшують гальмiвний шлях!!!

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button