Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Волонтери організації «Дерев’яне мереживо Чернігова» завершили реставрацію будинку на вулиці Музейній, 2Б. Це десятий їхній реалізований проєкт, повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

Реставрацію будинку, розташованого за історичним музеєм — на дорозі, що веде від Валу до Золотого Берега, розпочали у квітні. За чотири місяці волонтери провели тридцять толок, на яких виконали все заплановане. Загалом, до відновлення фасадів споруди долучилося понад 40 людей.

У будинку замінили багато елементів втраченого різьблення, зачистили стару та нанесли нову фарбу, відтворили один втрачений сандрик (декоративний верх вікна) та зробили віконниці на лівому вікні головного фасаду.

Мереживному будинку на вулиці Музейній майже 130 років. Його в період між 1895-м і 1901-м роками побудував почесний громадянин Чернігова Семен Сидоренко. Дім переходив із покоління в покоління, зараз у ньому живе родина правнучки — Зої Кудрякової.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button