Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом знесення 200-річного дерев’яного будинку на вулиці Ярославській на Подолі.

Правоохоронці оглянули місце події, опитали очевидців і свідків події, та наразі здійснюють заходи щодо перевірки наданих власником будинку документів. Відомості щодо цієї події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 356 Кримінального кодексу України – самоправство.

О п’ятій годині ранку 10 серпня, відразу після закінчення повітряної тривоги, на Ярославській 13Б повністю знесли будинок. Місцеві жителі викликали поліцію. Також приїхали представники Департаменту благоустрою та сказали, що в будівельників немає дозволів на демонтаж.

Будівля не мала жодного охоронного статусу. Проте, за словами Георгія Могильного, у звіті з наукових досліджень, проведених у 2015 році за рахунок бюджету Києва, йшлося, що знищена будівля – рідкісна пам’ятка забудови Подолу першої половини XIX сторіччя. Тоді її пропонували подавати на внесення до Реєстру пам’яток, а як проміжне рішення – надати статус щойно виявленого об’єкту культурної спадщини.

Юрист Олександр Дядюк зазначив, що адвокати забудовника ще півроку тому 27 березня 2023 року зареєстрували у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, на тому місці і за тією адресою, новозбудований, введений у експлуатацію будинок.

Будинок звели після великої пожежі 1811 року. Через часті підтоплення Подолу його звели на кам’яному цоколі. З 1882 року садиба належала міщанину Харичкову, з 1898 року — сімʼї Єфросинії Кравченко.

Фото: Руслан Тарасов

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button