Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23582 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Mika Baumeister / Unsplash

Хоча туризм приносить гроші в бюджет міста, надмір гостей має значні негативні наслідки. Це й натовпи — хто був у Празі, знає, що на деяких локаціях буквально не проштовхнутися, — і витіснення місцевого населення, і зростання вартості житла, і заміна автентичних закладів на туристичні. Archdaily розповідає, до яких заходів вдаються міста, щоб контролювати цей потік. 

Торік Венеція вирішила зобов’язати туристів заздалегідь реєструватися та сплачувати за вхід до історичного центру. Це правило, втім, поки не набуло чинності. Водночас посилили вимоги до поведінки туристів.

Фото: Hubert Buratynski / Unsplash

У липні Амстердам оголосив заборону на вхід до порту круїзних лайнерів. Цей різновид туризму є найвиснажливішим для туристичних локацій, бо всі сервіси пасажири отримують на борту, і просто гуляють містом кілька годин. Крім того, один круїзний лайнер виробляє за день такий же обсяг оксидів азоту, як і 30 тисяч вантажівок.

Фото: Dim Hou / Unsplash

Афіни обмежать кількість відвідувачів Акрополя, який зараз щодня приймає понад 17 тисяч людей. Порахували, що кількість туристів, що бажають побачити пам’ятку, цього року перевищить 30 мільйонів — це втричі більше, ніж населення Греції. Йомовірно, вже з кінця серпня відвідувачі отримуватимуть квитки на певний час.

Фото: Harrison Fitts / Unsplash

Міністерство туризму Франції запускає програму, що заохочуватиме туристів відвідувати менш популярні локації, а не такі перевантажені напрямки, як Париж. Очікують, що цьогоріч кількість відвідувачів столиці сягне 37 мільйонів. Це впливає на й без того значну житлову кризу, адже власники квартир, особливо у привабливих районах, надають перевагу здавати їх подобово на Airbnb, а не на довгий термін.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button