Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Пам’яткоохоронець Дмитро Перов повідомив, що забудовник розбирає будівлю тролейбусно-трамвайного управління на Лукʼянівці. Згодом інспектори Департаменту охорони культурної спадщини провели огляд об’єкту на вулиці Дегтярівській, 7-А та Б.

Зазначена будівля знаходиться на території будівельного майданчика, на якому будують комплекс об’єктів громадського та житлового призначення на вулиці Дегтярівській, 7 та 7-А. На об’єкті присутні робітники, наявне будівельне обладнання та матеріали. Замовником вказаних містобудівних перетворень та власником об’єкта культурної спадщини на Дегтярівській, 7-Б є ТОВ «Будхол».

Промислова споруда трамвайно-тролейбусного управління на вулиці Дегтярівській, 7-Б 1986 року була занесена до переліку пам’яток архітектури місцевого значення.

У лютому 2022 року департамент надав дозвіл на виконання робіт на об’єктах культурної спадщини на вулиці Дегтярівська, 7-А та 7-Б. Термін дії зазначеного дозволу закінчився у липні 2023 року.

У департаменті заявили, що власнику будівель направлено припис з відповідними пам’яткоохоронними вимогами, зокрема припинити виконання будь-яких робіт на об’єкті та отримати дозвіл.

Перов повідомив, що у забудовника відсутній інформаційний стенд, що повідомляв би про вид запланованих робіт, клас наслідків та відповідальну особу. За його словами, представник власника заявляє, що будівельні роботи – реставрація. «Однак, скидувати балки по 100 і більше років з даху на землю, особисто мені видається варварством і на реставрацію мало схоже», – вважає Перов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button