Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Joel Muniz / Unsplash

Австрія є однією з трьох країн Євросоюзу, де діє кліматичний квиток на поїздки країною. Та в той час, як аналогічний Deutschlandticket у Німеччині коштує 49 євро на місяць, австрійський Klimaticket, який запустили у 2021 році, обходиться пасажиру майже вдвічі дорожче: 1095 євро на рік.

Річний абонемент наразі мають 245 тисяч людей — менш як 3% від дев’ятимільйонного населення Австрії. Для порівняння, німецький проїзний за три місяці купили понад 11 мільйонів осіб — 13% від 83-мільйонного населення країни. 

Замість того, щоби знизити ціну на проїзний, Австрія запустила спірну промокампанію: річний квиток дають безкоштовно тим, хто витатуює на тілі напис Klimaticket, повідомляє Euronews

Намети, де можна взяти участь в акції, облаштували цього літа на низці фестивальних майданчиків. Заразом у пунктах можна було зробити й інші татуювання на тему громадського транспорту та екології.

Скриншот з репортажу krone.tv

Тату собі зробили лише шестеро людей. Власне, це пояснюється обмеженням акції: проїзні дарували лише першим трьом відвідувачам кожного з фестивалів, хто зголошувався витатуювати напис. Були й інші умови: в людини вже мали бути інші татуювання. І, звісно, участь не могли взяти неповнолітні.

Міністерка клімату Австрії Леонор Гевесселер сама з’явилася на фестивалі в Санкт-Пельтені з написом Klimaticket на плечі, але це було не справжнє татуювання, а тимчасовий малюнок.

Акція викликала хвилю критики. Газета Standard назвала її «екологічною тупістю», а Salzburger Nachrichten — «чистим цинізмом».

«Мені добре відомо, як це — спонтанно робити сумнівні тату під час святкування. Але малюнок з кліматичним квитком — це ганьба. Пропонувати людям гроші за рекламу під шкірою — по-людськи неприйнятно для міністра», — заявила Генріке Брандштоттер, депутатка від ліберальної партії NEOS.

Гевесселер відповіла, що татуювання робили лише вдень, коли відвідувачі фестивалів ще не встигли напитися.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button