Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Sulthan Auliya/unsplash

Нова Зеландія надаватиме посвідку на проживання тим українцям, що прибули до країни за спеціальною візою, запровадженою після початку повномасштабної війни. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву уряду країни.

Власники спеціальної візи, які отримають документ до 15 березня 2024 року, зможуть подати заявку на отримання посвідки. Наразі такі візи отримали 1510 українців, 340 з яких вже отримали документ на проживання. Охочі отримати документ мають надати медичну довідку, пройти перевірку та сплатити 708 доларів.

Спеціальна віза в Україну вперше була відкрита для подачі заяв на 12 місяців із 15 березня 2022 року як захід уряду у відповідь на незаконне вторгнення РФ в Україну. Пізніше термін її дії було продовжено ще на 12 місяців – до 15 березня 2024 року.

«Опендатабот» із посиланням на дані Держприкордонслужби повідомила, що 2,4 мільйона українців, які покинули Україну через війну, досі не повернулися. Водночас за даними ООН, за кордоном на сьогодні перебувають понад 6,19 млн українських біженців. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button