Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Греції вирує найбільша зареєстрована пожежа в історії Європейського Союзу, пише The Mayor.

Пожежа на півночі країни триває 12 днів та поширилася вже на 800 квадратних кілометрів, що перевищує площу, наприклад, Нью-Йорка. У результаті згинули 20 людей, 18 з яких були мігрантами, що ховалися в лісі.

Район пожежі знаходиться поблизу кордону з Болгарією та Туреччиною і є частиною одного з маршрутів трафіку мігрантів. Видання пише, що пожежа пройшла повз увагу ЗМІ, так як її територія знаходиться далеко від основних туристичних точок країни. «Це підкреслює тривожну тенденцію, яка демонструє ієрархізацію стихійних лих відповідно до територій, на які вони відбуваються, і того, наскільки вони важливі для туризму», – пише видання.

Сотні рятувальників, у тому числі з Албанії, Сербії, Словаччини та Чехії, все ще борються з вогнем. 30% національного парку Дадія було знищено.

Читайте також: Гаваї, Китай, Норвегія: що відбувається в цей серпень природних катастроф 

Цього літа Грецію охопили численні пожежі, які уряд і експерти пояснюють кліматичною кризою.

Офіційна реєстрація пожеж в Європейському Союзі почалася в 2000 році зі створення відповідної Європейської інформаційної системи. Минулий рік став другим найгіршим за всю історію збитків від лісових пожеж після 2017 року.

Ілюстративне фото: unsplash/bailey_i

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button