Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Еліти Кремнієвої долини протягом кількох років скуповували сільськогосподарські землі північної Каліфорнії. Нещодавно вони оприлюднили своє бачення утопічного міста, яке сподіваються побудувати з нуля в окрузі Солано в 96 кілометрах від Сан-Франциско, пише The Guardian.

Цього тижня Flannery Associates, ініціатор проєкту, запустив веб-сайт та опублікував серію сонячних візуалізацій, що показують будинки в середземноморському стилі та райони, зручні для прогулянок і їзди на велосипедах.

Загалом група витратила майже мільярд доларів і стала найбільшим землевласником в окрузі, навіть купивши нерухомість навколо військово-повітряної бази країни – це привернуло увагу американських військових і ФБР.

Минулого тижня газета The New York Times повідомила, що компанію Flannery Associates підтримує група відомих інвесторів із Кремнієвої долини. До групи спонсорів входять Рейд Хоффман, співзасновник LinkedIn, венчурний капіталіст Майкл Моріц, Лорен Пауелл Джобс, засновниця благодійної групи Emerson Collective і дружина покійного Стіва Джобса, Марк Андріссен, інвестор і розробник програмного забезпечення, Патрік і Джон Коллісони, брати, співзасновники платіжного процесора Stripe, підприємець та інвестор Деніел Гросс і управлінець технологічних компаній Нат Фрідман, повідомляє Times.

Ця новина викликала нові суперечки та обурення. ЗМІ повідомляють, що група лише нещодавно почала взаємодіяти з місцевими чиновниками та жителями.

«Люди в моєму окрузі, зрозуміло, стурбовані тіньовою інвестиційною групою, яка скуповує великі ділянки сільськогосподарських земель, нібито для будівництва нового міста», – сказав Білл Додд, сенатор штату. «Але ми насправді не знаємо, що відбувається, тому що інвестори не діляться інформацією з місцевими жителями».

На веб-сайті під назвою California Forever стверджують, що для побудови «повноцінної, сталої спільноти» потрібна велика земельна ділянка. Вони заявляють, що не можуть ділитися своїми планами, доки не завершить придбання нерухомості, щоб уникнути «безрозсудних короткострокових спекуляцій землею».

Група обіцяє спілкуватися з мешканцями та офіційними особами щодо «шансу для нової громади». Згідно з веб-сайтом, вони мріють створити нове місто з будинками різного розміру та вартості зі зручними для прогулянок районами поблизу магазинів і шкіл, а також відкритими просторами навколо громади. California Forever каже, що проєкт може створити «тисячі постійних, добре оплачуваних робочих місць» і велику сонячну електростанцію.

На веб-сайті зазначено, що поселення має бути спроєктовано разом із мешканцями та за погодженням із громадою. За даними SF Gate, група вже надіслала опитування місцевим жителям, щоб оцінити їхні думки щодо ініціативи.

У заяві California Forever сказано, що цього тижня група зустрілася з конгресом округу та законодавчою делегацією штату, а незабаром зустрінеться з офіційними особами та мерами округів.

Декілька місцевих чиновників уже висловили занепокоєння щодо проєкту, у тому числі демократ Джон Гараменді, член Конгресу, який сказав, що група «залучена до підлих, таємних, жахливих дій».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button