Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Україні запустили проєкт Slúhavka – першу онлайн-радіостанцію українських аудіокниг. Про це пише «Детектор медіа». Метою радіостанції є популяризація української книги на внутрішньому та зовнішньому ринках, а також диджиталізація друкованих видань без скорочень чи адаптації.

В ефірі новоствореної станції анонсують огляди книжок, інтерв’ю з авторами, літературні передачі, дитячу рубрику та професійно виготовлені аудіокниги. Весь контент продукуватимуть на київській студії звукозапису.

«Від початків радіо Slúhavka закроєне на те, щоб популяризувати класичну українську літературу та тексти сучасних авторів. Можливо, колись з перспективою на майбутнє радіо Slúhavka зможе виготовляти і відповідно запускати в ротацію щось і з зарубіжної літератури, але зараз у нас інша мета», — зазначила співзасновниця та головна редакторка проєкту Вікторія Ділай.

Користувачі матимуть змогу безкоштовно послухати контент радіостанції на сайті, а також переглянути ексклюзивні матеріали, як-от літературні програми та огляди книг, у записі на офіційному ютуб-каналі.

Над проєктом Sluhavka працюють Вікторія Ділай, Євген Москаленко, Віталій Микитенко та Сергій Бойко. Крім них учасники команди проєкту є літературознавиця, редакторка мовознавчого проєкту «Р.І.Д.», поетка Валерія Сергєєва, дикторка, теле- та радіоведуча Анна Заклецька, диктор, журналіст і радіоведучий «Українського радіо» і радіо «Промінь» Денис Денисенко, піарниця Марія Літинська, графічний дизайнер Арсен Шумейко, звукоінженер Максим Паніматченко, ілюстраторка Анна Харченко. Нещодавно диктором проєкту став актор Григорій Бакланов.

Фото: unsplash /laurar1vera

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button