Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Касаційний цивільний суд п’ятого вересня виніс остаточне рішення щодо ландшафтного заказника місцевого значення «Троєщинські луки». Територію, площею 381,8 га, хотіла забудувати компанія «Нова Україна», повідомили в Київському еколого-культурному центрі.

Сільгосптовариство «Нова Україна» захотіло забудувати заказник, внаслідок чого розпочалися суди, які тривали два роки. 13 липня 2021 року Господарський суд своїм рішенням відмовив в позові забудовникам. У 2022 році це рішення сільгосптовариство оскаржило.

У вересні торік відбулись два судових засідання на захист заказника.  Перший суд – це Господарський апеляційний, де розглядалася апеляція приватної компанії, другий суд – Київський адміністративний, де розглядався позов забудовника проти Земельного департаменту КМДА.

28 лютого 2023 року Північний апеляційний господарський суд повернув громаді Києва заказник «Троєщинські луки». Однак забудовник подав касацію.

Луки простягаються на північ від рогу вулиці Милославської та озера Алмазне. Заказник «Троєщинські луки» було створено за ініціативи депутатки Київської міської ради Олесі Пинзеник та КЕКЦ у 2020 році для захисту червонокнижних рослин.

На території заказника є безлічі екосистем, які створюють унікальне середовище для багатьох рослин і тварин. Рішення суду буде сприяти кращому контролю та управлінню цими землями. Це має велике значення для збереження природи та ландшафту в даній місцевості, а також для забезпечення належного благоустрою території. У комплексі зі справжніми луками на території заказника на знижених зволожених ділянках та ділянках прилеглих до Верхнього Вигурівського озера сформувались болотисті луки. Тутешня флора та рослинність дуже багаті та різноманітні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button