Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Влада Венеції знову спробує ввести плату за в’їзд у місто. Про це повідомляється на офіційному муніципальному сайті. Тепер це рішення 12 вересня 2023 року формально має затвердити міська рада.

Плата вводиться в рамках впровадження нової системи управління туристичними потоками, що прямують в історичну частину і на дрібні острови Венеціанської лагуни. Таким чином планують у певні періоди року обмежувати щоденну кількість туристів.

Тестовий режим оплати почне діяти вже навесні 2024 року і триватиме приблизно 30 днів. Точні дати ще будуть визначені міською радою. Найімовірніше, мова піде про святкові та відпускні періоди у весняні та літні місяці. В’їзд до Венеції коштуватиме п’ять євро.

Плату стягуватимуть з усіх фізичних осіб старше 14 років, які приїхали в місто з одноденним візитом (крім визначених міською владою пільгових категорій). Плата не будуть брати з жителів муніципалітету Венеція, працевлаштованих в місті громадян і студентів усіх форм навчання.

Також влада Венеції обіцяє представити портал, через який містяни та туристи будуть реєструватися перед відвідуванням Венеції.

Влада Венеції вперше заявила про плани ввести плату за в’їзд для туристів 2021 року. Спочатку система мала запрацювати з 2023 року, однак оскільки до того моменту не вдалося узгодити, як саме це працюватиме, її впровадження вирішили перенести.

Фото: unsplash/damiano_baschiera

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button