Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Марракеш. Фото: Alex Plesovskich / Unsplash

Щонайменше 632 людини загинули в Марокко внаслідок землетрусу, найсильнішого в регіоні за всю історію спостереження.

Епіцентр землетрусу магнітудою 6,8, що стався після одинадцятої вечора у п’ятницю, восьмого вересня, знаходився у горах Атласу, між містами Марракеш, Агадір, Ес-Сувейра та Уарзазат. Поштовхи також було добре відчутні в Рабаті.

Люди сплять на вулиці, подалі від фасадів будинків, побоюючись нових поштовхів. Фото: twitter.com/5Pillarsuk

Найбільша частка загиблих припала на міста Аль-Хауз, Тарудант і Шишава. Також десятки загинули у туристичних містах Уарзазат, Марракеш, Агадір і Касабланка. На нічних відео з цих міст видно велику кількість туристів, які бігли вулицями, боючись нових поштовхів. Чимало людей перебувають під завалами. Крім того, рятувальники можуть виявити нових загиблих у віддалених селищах.

Марракеш. Фото: twitter.com/JacSomon

«Ми почули крики, коли почалися поштовхи, — цитує жителів курортної Ес-Сувейри The Guardian. — Люди лишилися спати на вулицях і в кав’ярнях. Обвалилися шматки фасадів».

Медина Марракеша — старе місто, засноване у ІХ столітті, з будинками червоного та рожевого кольору. Її включено до Світової спадщини ЮНЕСКО. Старовинні глинобитні будинки не пристосовані до землетрусів такої сили й тому дуже вразливі.

Медина Марракеша. Фото: twitter.com/5Pillarsuk

Землетрус зруйнував частину середньовічного муру, що оточує медину. Деякі будинки старого міста також перетворилися на руїни, багато фасадів пошкоджено. Місцеве телебачення, зокрема, показало кадри з мінаретом, що впав з мечеті в Марракеші та розчавив легкові автівки.

Медина Марракеша. Фото: twitter.com/Apex644864791

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button