Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Нідерландах очікують, що кількість переселенців з України зросте до кінця цього року, тому планують створити додаткові прихистки. Про це повідомляє Тelegraaf.nl.

Кількість місць для біженців з України буде збільшена протягом наступних тижнів до 90 тисяч, а згодом – до 97. Наразі у притулках готові понад 81 тисячу ліжок для українців. Країна очікує, що до кінця року кількість евакуйованих у країні збільшиться до 104 тисяч людей. Ймовірно, частина з них зупиниться у приватних будинках місцевих.

Зараз до Нідерландів щотижня приїжджає у середньому 325 людей на тиждень. Це менше ніж минулого року, але кількість евакуйованих все ще продовжує зростати.

Державний секретар Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів Ерік ван дер Бург зазначив, що в місцях прийому досягнуто ліміту і що центральні пункти прийому в Амстердамі та Утрехті переповнені. Наразі потрібно негайно додати 500 місць. Ще тисячу місць мають облаштувати до першого жовтня.

Згідно з останніми даними, у Нідерландах зареєстровано 98 тисяч українських переселенців. Пункти прийому біженців зараз мають 81 тисячу ліжок, з яких використовуються 80 тисяч. Раніше консультативна рада з питань міграції країни вимагала від уряду зробити більш ясними майбутні перспективи українських біженців, які перебувають в країні.

Фото: unsplash/pecchio

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button