Шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк відкрили у Києві бістро сучасної української гастрономії «Полтава». Заклад розташований у колишньому приміщенні заводу «Арсенал» на вулиці Князів Острозьких, 8.
Головна місія бістро — розвіяти стереотип, що українська кухня це лише домашні страви без натяку на креативність та сучасність.
«Полтавщина — це місце, де в кожній п’ятій хаті знають все про українські смаки та продукти: що таке шпундра, верещака та як готувати буряковий квас. І мені дуже хочеться, щоб ці знання були у всіх нас. Особливо у молоді. А українська кухня ставала сучасною, трендовою та щоденною. Для цього ми і створили “Полтаву” в серці столиці. Певен, вона стане для українців осередком класної та сенсової кухні. Де українські страви — герої нової гастрономічної поеми», — коментує відкриття Євген Клопотенко.
У меню страви виключно із локальних продуктів, що поєднують у собі самобутні полтавські рецепти та сучасні техніки.
Формат закладу передбачає швидку, доступну, а головне — цікаву їжу на щодень. Тут можна спробувати картопляний книш Котляревського, миргородське сало, галушки за рецептом мами Інни Поперешнюк, закуски з фермерських овочів, банош і навіть білий борщ.
Основна фішка «Полтави» — свіжоспечений домашній хліб у поєднанні зі справжнім полтавським м’ясом. У меню десертів є сирні пундики та ламанці.
До страв команда бістро пропонує тематичні коктейлі, традиційні настоянки, натуральні вина та безалкогольні напої.
Дизайн закладу розробили архітектори QQ BURO. Команда надихалася традиційними полтавськими атрибутами. У приміщенні використали поєднання червоного та зеленого кольорів, які можна помітити на гербі Полтавщини. Інтер’єр оздобили автентичними деталями: глиняними горщиками та опішнянською керамікою. Все для того, щоб викликати у гостей відчуття дому та перетворити приміщення закладу на затишну оселю з елементами сучасного етно.
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті