Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві презентували реставровану вивіску «Кольорове фото» за адресою вулиця Межигірська, 25. Її відновила команда маріупольського проєкту «Має значення». Проєкт представляли учасники команди — Ярослав Федоровський та Леонід Мамашвілі.

Україномовна вивіска належала одному з найстаріших фотосалонів Києва, що відкрився 1978 року. Її демонтували з будинку на початку липня. Реставрація тривала три тижні та коштувала 90 тисяч гривень, які зібрали за два місяці через донати. Вивіску очистили від іржі та поновили кольорове покриття, зберігши історичний вигляд. Перед тим, як повернути історичну вивіску на будівлю, команда презентувала її на «Кураж-базарі», де «Має значення» збирали гроші для відновлення. 

Реставрація відбувалася за згоди власників фотосалону. «Ця будівля памʼятає і молодят, які приходили в день реєстрації шлюбу, і випадкових відвідувачів, які мали зробити миттєвий знімок для паспортного столу. І перша, і друга бізнес-логіка вже практично перестали працювати». Проте фотосалон продовжує працювати. Команда сподіваються, що новий вигляд вивіски допоможе бізнесові. На презентації посеред фотозони також виставили фотографію 80-х років, що була зроблена у фотосалоні.

«Має значення» – організація, заснована активістами з Маріуполя. У рідному місті вони займалися відновленням історичних дверей. Після початку повномасштабного вторгнення вони відновили свою роботу в Києві: команда реставрувала вивіску найстарішого квіткового магазину в столиці (Костянтинівська, 24). Серед наступних проєктів організації – вивіска автостанції на Подолі та мозаїка «Українська пісня» на розі Володимирської вулиці та бульвару Хмельницького.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button