Переселенці з Херсона відновили втрачений бізнес, відкривши в Києві заклад зі смаженими кавунами
У червні 2022 року повз кафе майже не ходили люди, вулиці були порожніми. Заробіток за день становив до шести тисяч гривень.
У червні 2022 року повз кафе майже не ходили люди, вулиці були порожніми. Заробіток за день становив до шести тисяч гривень.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Торік подружжя переселенців із Херсона відкрило на вулиці Глибочицькій у Києві заклад «Верде». Про відновлення втраченого бізнесу йдеться у матеріалі LIGA.Life.
У 2017 році підприємиця Аліса Проніна заснувала в Херсоні мережу Verde, де готували веганські десерти. Вона налічувала три заклади. Після окупації міста, наприкінці березня, Аліса з чоловіком Вʼячеславом та немовлям Орестом виїхала спершу до Миколаєва, потім опинилася в Києві. Співвласник одного з херсонських закладів Олександр досі залишається і працює в Херсоні.
У Києві обрали приміщення на Глибочицькій, де вже було кафе із необхідним обладнанням і навіть посудом. Вклали 350 тисяч гривень, згодом взяли ще два гранти, щоб покрити витрати на непростий старт та удар блекауту.
У червні 2022 року повз кафе майже не ходили люди, вулиці були порожніми. Заробіток за день становив до шести тисяч гривень. При цьому за оренду віддавали понад 43 тисячі.
«Подруга надіслала мені кастинг нового телешоу для рестораторів. Умови такі: приходить кухар, готує нове основне меню, а окрема команда робить ремонт коштом каналу. Ми розуміли, що херсонський формат Verde не працює у Києві. Він не ексклюзивний, не привертає людей. Тому вирішили спробувати», — розповідає Аліса.
Verde перейменували на «Верде». На одній стіні розмістили герб Херсона, на іншій — розпис із пам’ятками.
Шеф-кухар Алекс Якутов розробив меню на основі херсонської автентичної кухні. Серед страв: кавун, смажений на грилі з рікоттою та насінням гарбуза; квашені томати без шкірки з херсонським анчоусом; вареники зі щукою та мусом з білих грибів та маслюків; кукурудзяна каша з мусом із козячого сиру та смаженою кукурудзою; рис з телячими щічками та херсонськими травами.
На кухні готують основні страви, а десерти замовляють на аутсорсі.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті