Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: instagram.com/verde_cafe.kyiv

Торік подружжя переселенців із Херсона відкрило на вулиці Глибочицькій у Києві заклад «Верде». Про відновлення втраченого бізнесу йдеться у матеріалі LIGA.Life.

У 2017 році підприємиця Аліса Проніна заснувала в Херсоні мережу Verde, де готували веганські десерти. Вона налічувала три заклади. Після окупації міста, наприкінці березня, Аліса з чоловіком Вʼячеславом та немовлям Орестом виїхала спершу до Миколаєва, потім опинилася в Києві. Співвласник одного з херсонських закладів Олександр досі залишається і працює в Херсоні.

У Києві обрали приміщення на Глибочицькій, де вже було кафе із необхідним обладнанням і навіть посудом. Вклали 350 тисяч гривень, згодом взяли ще два гранти, щоб покрити витрати на непростий старт та удар блекауту.

У червні 2022 року повз кафе майже не ходили люди, вулиці були порожніми. Заробіток за день становив до шести тисяч гривень. При цьому за оренду віддавали понад 43 тисячі.

«Подруга надіслала мені кастинг нового телешоу для рестораторів. Умови такі: приходить кухар, готує нове основне меню, а окрема команда робить ремонт коштом каналу. Ми розуміли, що херсонський формат Verde не працює у Києві. Він не ексклюзивний, не привертає людей. Тому вирішили спробувати», — розповідає Аліса.

Verde перейменували на «Верде». На одній стіні розмістили герб Херсона, на іншій — розпис із пам’ятками.

Шеф-кухар Алекс Якутов розробив меню на основі херсонської автентичної кухні. Серед страв: кавун, смажений на грилі з рікоттою та насінням гарбуза; квашені томати без шкірки з херсонським анчоусом; вареники зі щукою та мусом з білих грибів та маслюків; кукурудзяна каша з мусом із козячого сиру та смаженою кукурудзою; рис з телячими щічками та херсонськими травами.

Фото: instagram.com/verde_cafe.kyiv

На кухні готують основні страви, а десерти замовляють на аутсорсі. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button