Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
3D-візуалізація будинку в Ірпені

Айтівці компанії ЛУН створили онлайн-платформу з 3D-моделями, фотографіями та історіями, де можна спостерігати за відновленням 18 багатоквартирних будинків на Київщині, зруйнованих під час російського наступу.

Будинки в Ірпені, Бородянці, Бузовій, Гостомелі та селі Мила зараз активно відновлюють. Гроші на відбудову збирає UNITED24 — загалом потрібна сума в 719 мільйонів гривень. Донори, серед яких Balenciaga, Олександр Усик, Мішель Азанавічус, Еліна Світоліна, вже перерахували майже 640 мільйонів, ще 50 мільйонів зібрано на рахунку Міністерства інфраструктури.

Наразі бракує трохи більше 28 мільйонів гривень на відновлення п’яти будинків.

На сайті можна дізнатися більше про сам будинок, побачити його розташування на карті, прочитати історії мешканців. 3D-моделі дозволяють краще зрозуміти масштаби руйнування.

3D-візуалізація будинку в Бородянці

Моніторинг будівництв дає змогу переглядати прогрес у відновленні. Фотокореспонденти команди регулярно їздять знімати об’єкти. На основі знімків з дрона створюють 3D-моделі у їхньому актуальному стані. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button