Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цього разу «Хмарочос» зібрав кінопрем’єри осені для холодних вечорів: серед новинок цього сезону кримінальна драма Скорсезе, короткий метр від Веса Андерсона та трилер Девіда Фінчера. 

28 вересня. Короткометражки Веса Андерсона

Лише через кілька місяців після прем’єри «Астероїд сіті» Вес Андерсон випускає чотири короткометражні фільми на Netflix – це перша співпраця режисера зі стримінговим сервісом. Колекція короткого метру базується на збірці із семи оповідань британського письменника Роальда Даля під назвою «Неймовірна історія Генрі Шугара». Однойменний фільм найдовший серед чотирьох адаптацій – він іде 39 хвилин та розповідає про заможного холостяка під псевдонімом Генрі Шугар (Бенедикт Камбербетч), який насолоджується азартними іграми. Генрі натрапляє на книгу з лікарським звітом про чоловіка, що нібито міг бачити не використовуючи свої очі та мав інші надприродні здібності. Жадібний спадкоємець вирішує використати його методику в казино.

Інші фільми тривають до 20 хвилин і включають в себе екранізації оповідань «Лебідь», «Щуролов» та «Отрута». Вес Андерсон зазначає, що співпраця з Netflix була зумовлена тим, що компанія купила права на збірку у сім’ї Даль. Стримінгова платформа дала режисерові змогу спробувати короткий формат фільмів.

20 жовтня. Вбивці квіткової повні 

«Вбивці квіткової повні» – один з великих релізів цієї осені, не тільки через те, що свою довжину (три години двадцять шість хвилин), але й завдяки своєму творцю. Після чотирирічної паузи Мартін Скорсезе випустив детективну історію про США 1920-х років. Події фільму розгортаються в Оклахомі та розповідають про вбивства членів багатого на нафту індіанського племені Осадж – низку жорстоких злочинів, які стали відомими під назвою «Панування терору» (The Reign of Terror). Головні ролі зіграли Леонардо ді Капріо та Роберт де Ніро. Зйомки стрічки почалися ще 2016 року, а її прем’єра відбулася на Каннському кінофестивалі раніше цього року. 

27 жовтня. П’ять ночей у Фредді

Франшиза ігор Скотта Ковтона «Пʼять ночей у Фредді» залишила спірну спадщину в інтернеті, проте беззаперечно була популярною. Однойменний горор стане екранізацією, за сюжетом якої сімейний ресторан влаштовується працювати новий охоронець. На роботу в першу ж ніч він бере із собою молодшу сестру. Проте після опівночі кілька «аніматроніків» — роботів-талісманів закладу — починають вбивати. Режисеркою фільму стала Емма Таммі. 

10 листопада. Марвели

Восени вийде й нова супергероїка — продовження історії «Капітан Марвел». Капітан Марвел, Міс Марвел та Моніка Рембо міняються місцями щоразу, коли застосовують свої сили. Це повʼязано з расою крі, яка спровокувала утворення червоточини між всесвітами. Тож Марвели збираються разом для того, щоб вирішити цю проблему. Фільм стане тридцять третім у кіновсесвіті Marvel.

3 листопада. Прісцилла

Гучним виходом в прокат 2022 року був «Елвіс» — байопік про короля рок-н-ролу. Проте він майже проігнорував Прісциллу, єдину дружину Преслі. Жіночий бік історії музиканта розповідає Софія Коппола, режисерка фільмів «Складнощі перекладу» та «Марія Антуанетта». Історія їхніх стосунків суперечлива: Елвіс зустрів Прісциллу, коли їй було 14 років. Фільм розказує про життя жінки у віці від 15 до 27 років. Головна акторка стрічки, Кейлі Спені, отримала нагороду за кращу жіночу роль на Венеційському кінофестивалі.

10 листопада. Вбивця

Цього сезону на Netflix виходить не лише колекція Веса Андерсона, але й новий повнометражний фільм Девіда Фінчера – режисера «Бійцівського клубу» та «Дівчина з тату дракона». Новий нео-нуарний трилер розповість історію досвідченого кілера Крістіана, якого зіграв Майкл Фассбендер. Титулований найманий вбивця переживає психологічну кризу після промаху, через який чоловік потрапляє в центр міжнародного переслідування. У стрічці також можна побачити Тільду Свінтон. 

Фільм заснований на однойменній серії французьких графічних романів Алексіса Нолента.

16 листопада. Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій 

Після восьмирічної перерви франшиза «Голодних ігор» повертається на екрани з пʼятим фільмом серії «Балада про співочих пташок і змій». У приквелі до історії головну героїню, що грала Дженніфер Лоуренс, замінить молодий персонаж Коріолан Сноу – майбутній диктатор пост-апокаліптичної держави Панем. Фільм розповість про перші Голодні ігри, організовані після громадянської війни, та змагання Коріолана та Люсі Грей. Режисером фільму став Френсіс Лоуренс, а його тривалість – аж дві години тридцять сім хвилин.

22 листопада. Наполеон 

Хоакін Фенікс зіграє Наполеона в однойменній історичній стрічці Рідлі Скотта. Фільм відобразить особистий погляд режисера на шлях військового лідера через його залежні та мінливі стосунки з дружиною Жозефіною, яку зіграє Ванесса Кірбі. «Наполеон» відобразить відомі битви французького командира, експедиції до Єгипту та неухильні амбіції, які рухали ним. Байопік триває дві години тридцять сім хвилин, доповнюючи «Квіткову повню» в переліку довгих фільмів.

Рідлі Скотт – режисер фільмів «Чужий», «Той, хто біжить по лезу» та «Гладіатор» розповідає, що психологія Наполеона непроста і це додає фільму напругу. Прокатна тривалість «Наполеона» вже вражає, проте Скотт також висловлював намір випустити режисерську версію, довжиною чотири з половиною години, на стримінгових платформах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button