Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 347 днів. За цей час ми опублікували 23959 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Alina Fedorchenko / Unsplash

Проти кількох жителів Львова порушено адміністративні справи через зміну вигляду будинків-пам’яток. Кожного оштрафували на 1700 гривень, повідомляє Tvoemisto.tv.

Мешканців будинків на Стрийській 36А, Парковій 3 і Лесі Українки 11 притягнули до відповідальності за заміну дерев’яних вікон на пластикові, прибудову до фасаду чи накриття та засклення відкритого балкону. За останньою адресою виявили відразу три порушення.

Якщо після штрафу власники чи орендарі не повернують об’єкт до автентичного вигляду, на них подадуть до суду.

Для ремонту фасаду необхідно отримати погодження управління охорони історичного середовища та управління архітектури та урбаністики. У Львові обговорювали можливість збільшити штрафи у 100 разів.

У Львові можна реставрувати вікна та двері в історичних будинках за міською програмою: мешканці будинку оплачують 30% реставрації брам і 40% — вікон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button