Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У маршрутках Києва встановили «відеолічильник пасажирів». Наприкінці вересня фото такого апарату з салону маршрутки №415 опублікував телеграм-канал Київ.Info.

На пристрої написано VIP Counter і вказано, що його виготовлено в Україні.

Один з найбільших приватних перевізників столиці «Союз-Авто» повідомив сайту ТСН.ua, що встановив лічильники на усіх своїх 12 маршрутах. Їх встановлюють біля кожної з двох дверей.

«Вони фіксують кількість пасажирів, які заходять в салони маршруток, — повідомили в компанії. — Ми їх встановили суто для внутрішнього контролю, ведемо моніторинг пасажиропотоків. Це ніяк не пов’язано з водіями та виручкою у касі».

Додають, що такий підрахунок лише приблизний, бо люди можуть вийти з салону і знову зайти. Іноді діти бавляться, бігаючи туди-сюди, бо їм цікаво як цокає лічильник.

Перевізник запевняє, що це ніяк не вплине на вартість проїзду. Собівартість залежить від подорожчання акумуляторів, резини, мастила, пального, а також від курсу долара.

Вартість лічильників компанія не називає, але стверджує, що вона незначна порівняно з вартістю валідаторів для безготівкової оплати проїзду. Так, три валідатори на один салон коштують дві тисячі доларів. Так пояснюють те, що в маршрутках досі розраховуються готівкою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button