Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укрзалізниця / Facebook

Девʼятого жовтня пресслужба Укрзалізниці на своєму сайті повідомила про початок роботи служби маршалів залізничної безпеки. Їх основним призначенням буде контроль безпекової ситуації на вокзалах та поїздах, а також своєчасне реагування у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. 

У пресслужбі зазначили, що на відміну від своїх колег-охоронців, які працюють у службовій формі зі знаками розрізнення, маршали працюватимуть таємно. Це дозволить підвищити ефективність їх роботи, оскільки ні добропорядні громадяни, ні зловмисники не зможуть їх ідентифікувати.

Такі маршали є поширеною практикою в авіаційних перевезеннях та мають назву «sky marshal» або «air marshal». В Укрзалізниці пояснили, що маршали є спеціально підготовленими фахівцями, які повинні оцінювати ризики в пасажирських перевезеннях та оперативно реагувати на загрози. Перші працівники цієї охорони розпочали свою роботу у вересні на одному із популярних західних напрямків, що наразі потребує найбільшої уваги.

У пресслужбі також зазначили, що з початком повномасштабного вторгнення Укрзалізниця посилила безпековий контроль на залізничних обʼєктах. Зокрема, у рамках реалізації проєкту «Залізна безпека» компанія запровадила супровід воєнізованої охорони у 9 пасажирських поїздах.

Нагадаємо, що нагальною темою досі залишається протидія насильству під час пасажирських перевезень. Наприклад, 15 травня 2023 року на сайті Кабінету Міністрів України зʼявилась петиція з проханням створити окремі вагони для жінок та чоловіків у потягах АТ “Укрзалізниця”, яка за перші чотири дні зібрала майже половину необхідних підписів. А 23 червня цього ж року Укрзалізниця оголосила про створення окремих жіночих вагонів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button