Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Rhett Wesley / Unsplash

Наразі в середньому 37% абонентів фіксованих інтернет-мереж в Україні мають підключення, стійке до тривалих знеструмлень, повідомив Liga.Tech директор Департаменту з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрій Мацик.

Під час відключень електрики перевагу матимуть ті абоненти, що отримують послугу за технологією PON — passive optical network, пасивна оптична мережа.

Оператори переходять на стійкіші технології нерівномірно. Найгірша ситуація — в Києві, лише 9% мереж підтримують PON. Натомість у Львові, Київській, Рівненській, Тернопільській областях — близько 60%.

80% трафіку йде через вайфай, а 20% — через мобільну мережу. Коли зникає електрика, люди перемикаються на мобільний інтернет, який фізично не може пропустити вп’ятеро більший потік даних. Відповідно, наявність фіксованого інтернету вдома дозволить довше бути з мобільним зв’язком.

У Мінцифрі радять громадянам купити павербанк для вайфай-роутера. Навіть коли оператор надає доступ до інтернету, вдома слід самостійно потурбуватись про живлення роутера під час знеструмлень.

Щодо мобільних операторів, то з минулого року їх усії зобов’язали підтримувати мережі упродовж 72 годин без електроенергії. Регулятор стверджує, що оператори досі не готові до трьохденних блекаутів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button