Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Simon Toplis

У місті Кройдон, що на півдні Великого Лондона, збудували 135-метровий хмарочос, який вважається найвищим у Європі модульним житловим будинком, повідомляє Dezeen.

ЖК College Road, спроєктований архітекторами HTA Design, звели з 1725 модульних блоків, розташованих навколо бетонного стрижня.

Об’ємно-модульне будівництво передбачає попереднє виготовлення на заводі не окремих елементів, а цілих секцій, які потім збираються на будівельному майданчику.

Ритм фасаду дещо варіюється на різній висоті. Його геометричний дизайн надихнула забудова Південного Лондона 50-60-х років, зокрема бруталістська NLA Tower Ріхарда Зайферта.

На рівні вулиці будівлі декорували глазурованою плиткою, створеною дизайнером Адамом Натаніелем Фурманом.

Найнижча башта комплексу вміщає 120 квартир — це доступне житло. У найвищій башті — 817 квартири для оренди та інші приміщення, такі як студія для запису подкастів, спа з сауною, тренажерний зал, коворкінг та сад на даху.

Мешканці можуть користуватися спільними приміщеннями за принципом колівінгу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button