Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Сколівська міська рада

Інвестор з Німеччини виділив 400 тисяч євро грантових коштів на реставрацію палацу Гредлів, що у місті Сколе Львівської області. Про це на своєму сайті повідомила Сколівська міська рада.

Палац Грендлів є пам’яткою архітектури місцевого значення. Він є частиною Національного природного парку “Сколівські Бескиди”. За останні роки палац значно зруйнувався і наразі у ньому проводять роботи з реставрації. За словами Василя Приндака, директора парку “Сколівські бескиди”, найбільшої уваги потребує дах будівлі.

Нещодавно на реставрацію палацу виділили 400 тисяч євро грантових коштів. Їх залучать до реставрації даху та інших робіт з відновлення будівлі. Приндак додав, що для того, щоб пришвидшити роботи, використовуватимуть і власний матеріал: весь ліс, що використовується на пиломатеріали, буде використовуватись для ремонту.

Після ремонту приміщення облаштують для переселенців, а згодом там відкриють туристичний центр. Міська влада планує, що палац стане осередком туризму Сколівщини з сучасним природничим музеєм, візит-центром, адміністративним приміщенням національного парку, новими робочими місцями для мешканців Сколівської територіальної громади.

Історія палацу

Палац Грендлів був збудований у XIX столітті. За радянських часів тут розташовувався відділ НКВС, а в 1956 році тут облаштували школу-інтернат. У 2020 році Сколівська районна рада передала палац в оренду НПП «Сколівські Бескиди» терміном на 49 років, щоб залучати європейських інвесторів. Після ремонту приміщення облаштують для переселенців, а згодом там відкриють туристичний центр.

Нагадаємо, триває конкурс бізнес-ідей для відновлення палацу Жевуських-Лянцкоронських у місті Розділ Львівської області.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button