Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: kpi.ua

На корпусі №9 Київського політехнічного інституту планують створити патріотичний мурал, повідомляє депутатка Євгенія Кулеба.

Схема розташування муралів

Бруталістський дев’ятий корпус було збудовано в період активного розширення кампусу в 1970-1980-х роках.

За словами депутатки, значна кількість студенти виступають проти створення муралу на фасаді дев’ятого корпусу. Зараз обговорюються ескізи з цитатами Тараса Шевченка.

Перед цим фігурував також варіант із цитатою з пісні Святослава Вакарчука та зображенням жінки у вінку, але за словами студентки КПІ Юлії Максимюк, — це лише фанарт студентських пабліків. Вона додає, що опублікований Кулебою ескіз із цитатами Шевченка — один із чотирьох обговорюваних.

На модерністських фасадах окремих будівель КПІ вже є мурали. У 2016 році на стіні Центру культури і мистецтв з’явився стінопис канадського художника Аарона Лі Хілла.

ЦКМ. Фото: kpi.ua

У 2017 році художник Марат Морік створив мурал «Дорослішання» на стіні сьомого корпусу. На ньому зображено Сергія Корольвова.

Корпус №7. Фото: kpi.ua

У 2021 році під час фестивалю «Французька весна» ліонський стрітартист Nelio створив абстрактний мурал на корпусі №18.

Корпус №18. Фото: kpi.ua

Нагадаємо, кияни підписують петицію за мораторій на створення нових муралів. До цього спонукала історія з Квазімодо на стіні історичного будинку на Січових Стрільців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button