Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Міністерстві цифрової трансформації України розповіли, як зробити інтернет стабільним під час блекаутів. Для цього створили покрокову інструкцію.

«Поки ми забезпечуємо провайдерів системами резервного живлення та розробляємо план дій під час блекаутів, підготували для вас інструкцію на випадок екстремальних ситуацій», – йдеться у повідомленні.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

План дій залежить від того, чи перейшов ваш інтернет-провайдер на енергоощадні інтернет-мережі за технологією xPON (Passive optical network).

  • Якщо ваш провайдер надає послуги за технологією xPON, потрібно придбати павербанк для Wi-Fi роутера та USB/DC-кабель. Так ви зможете заживити роутер від павербанка.
  • Якщо ж ваш провайдер не перейшов на технологію xPON, Мінцифри радить вам знайти найближчого провайдера з xPON-мережею та подати заявку про підключення. Для прискорення процесу краще скооперуватись із сусідами. Після підключення до нового провайдера, вам потрібно виконати дії з першого пункту: купити павербанк та кабель.

До інструкції Міністерства варто додати, що навіть за використання інтернет-провайдером технології xPON, для безперебійного інтернет-зʼєднання провайдер повинен додатково встановити у підʼїзді акумулятор, інакше оптичний приймач просто не буде працювати. Тобто, якщо на якомусь відрізку мережі не буде живлення, вона не працюватиме.

Нагадаємо, мобільні оператори досі не готові до триденних блекаутів. А цьогорічні блекаути обійдуться ритейлерам приблизно на 25% дорожче, ніж торік.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button