Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КОВА

У селі Колонщина Макарівської громади почало функціонувати «Чудо Містечко», повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Цей проєкт створений для літніх людей, які втратили свої оселі через російську військову агресію. Його було збудовано за підтримки БФ «To Ukraine With Love» та американького бізнесмена і мецената Делл Лоя Хенсена – головного донора благодійного фонду.

Фото: КОВА

«Учора містечко вперше відкрило свої двері для людей з Півдня та Сходу України, де населені пункти зазнають жорстоких обстрілів», – повідомив Макарівський селищний голова Вадим Токар.

Квартири містечка мають сучасний ремонт та повністю вмебльовані. Вони обладнані сантехнікою, побутовою технікою, кондиціонерами, посудом, текстилем тощо. Також кожне помешкання має вихід на власну терасу.

Фото: КОВА
Фото: КОВА
Фото: КОВА

Для потреб мешканців «Чудо Містечка» на безоплатній основі будуть передбачені стоматологічна клініка, перукарські послуги, центр гарячого харчування та кінотеатр. На території містечка буде функціонувати клабхаус, де літні люди зможуть проводити дозвілля, а також проєктом передбачено медпункт та укриття.

У містечку буде працювати їдальня з безкоштовним триразовим харчуванням. Крім того, від поселення за визначеним графіком курсуватиме автобус до Києва.

Наразі в містечку можуть одночасно проживати близько 130 людей у 100 квартирах. Перші 67 людей старшого віку, які потребують житла, вже отримала ключі від своїх помешкань, а решта будуть заселені до кінця 2023 року. Проживання в «Чудо Містечку» повністю безкоштовне та не обмежене часом. 

Фото: КОВА

«”Чудо Містечко” – це яскравий приклад одного з реалізованих проєктів комфортабельного, сучасного та європейського житла. Адже ми щодня працюємо для того, аби якнайшвидше повернути людей до своїх осель. Щиро вдячний нашим іноземним друзям та партнерам за допомогу у відновленні Київщини та реалізації проєктів з відбудови», – прокоментував заступник голови Київської ОДА Микола Бойко.

Нагадаємо, Делл Лой Хенсен також викупив ЖК під Києвом для переселенців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button