Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Phil Coffey

У центрі Лондона завершили перетворення промзони на багатофункціональний комплекс, який поєднує артцентр і житло. Проєкт The Tannery розробляла студія Coffey Architects, повідомляє Dezeen.

Під час Індустріальної революції у ХІХ столітті район Бермондсі став центром промисловості, переважно шкіряної. У розпорядженні проєктувальників опинилися три будівлі колишньої кожевні, розташовані навколо внутрішнього двору.

Цегляну будівлю з дахом у вигляді зубців пили переробили на галереї. Заскління даху пропускає багато сонячного світла всередину виставкових приміщень.

Поряд — колишній склад, який став художніми майстернями. Над реконструйованою будівлею добудували квартири з вікнами, що виходять на обидві сторони.

По обидва боки від цієї будівлі облаштували подвір’я. Перше — громадський простір з відкритим доступом; воно формальніше, з покриттям із плитки. Інше, внутрішнє, призначене для мешканців комплексу — воно «дикіше», його засіяли травою.

Ще одна, видовжена будівля вміщає квартири у форматі таунхаусів. Фасад прикрито перфорованими алюмінієвими віконницями, які ефектно виглядають вночі. Нижні два рівні будівлі — цегляні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button