Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: LeonNef, CC BY-SA 4.0

ПриватБанк прагне відсудити 245 автозаправних станцій, якими зараз користуються компанії, підконтрольні колишнім власникам банку, зокрема Ігорю Коломойському.

АЗС опинилися на балансі ПриватБанку в 2016 року та одразу були передані в лізинг. Це було ще до націоналізації банку.

«Вони продовжують перебувати у користуванні лізингоотримувачів, які не сплачують банку лізингові платежі і здали їх в оренду третім особам», — нарікають у банку.

Ці компанії, підконтрольні Коломойському та його оточенню, вже заборгували понад 10 мільярдів гривень. 

Через заборгованість банк вирішив розірвати лізингові договори. Але суди накладають заборони на вилучення АЗС.

«Суборендарів багато, вони майже щороку змінюються. Позивачів у таких справах, як правило, більше 50, вони постійно створюють причини, з яких судове засідання навіть не може відбутися», — кажуть юристи ПриватБанку. 

30 жовтня юристи банку знову добиватимуться у Центральному апеляційному господарському суді скасування заборони банку на вилучення автозаправок.

Мережа автозаправок групи Приват складається із понад 1500 станцій під 11 брендами: Авіас, UKRNAFTA, УкрТатНафта, Мавекс, Sentosa Oil, ЮКОН тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button